MARC ÁVALOS SOMMELIER
Content de rebre’t! Soc el Marc Ávalos, sommelier i fundador de La Vineria. El meu viatge en el món del vi va començar fa uns 18 anys, quan vaig treballar en una distribuïdora de vins. Aquella experiència va despertar en mi una passió que va créixer amb el temps.
Em vaig formar com a sommelier al CETT de Barcelona, i va ser llavors quan vaig tenir clar que volia compartir aquesta passió amb altres persones. Així, el 2012 vaig decidir obrir La Vineria, el meu bar de vins a Manresa, un projecte que ha anat creixent i evolucionant amb els anys, sumant altres línies de negoci com una distribuïdora de vins naturals i una vinoteca. Des de llavors, no he deixat mai de formar-me i ampliar els meus coneixements. He visitat cellers, assistit a fires, i, sobretot, he continuat explorant la cultura del vi.
Estic en aquest món professionalment des de fa gairebé dues dècades, però la meva connexió amb el vi va començar encara abans, quan ja quedava amb amics a casa per obrir ampolles i descobrir nous sabors.
Vaig iniciar-me amb els vins convencionals, però un viatge a França ho va canviar tot. El meu primer tast de vins de mínima intervenció em va obrir els ulls i em va fer replantejar la meva manera d'entendre i gaudir aquesta beguda. Des de llavors, els vins naturals són el centre de la meva feina i la meva passió.
La Vineria és molt més que un negoci per a mi; és el meu motor vital, una part fonamental de la meva vida. Quan vaig obrir el bar de vins a Manresa en 2012, no tenia cap pretensió de futur, només un objectiu clar: ser feliç treballant i compartint els millors vins naturals amb tothom que volgués gaudir-ne. I aquí continuo, amb la mateixa il·lusió i ganes de continuar creixent, tastant i compartint.